Näib, et teie veebilehitseja on aegunud. Palun kasutage kaasaegset veebilehitsejat.

Tagasi uudiste lehele

Näitus Hiiumaa Muuseumi Pikas majas

Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas on alates 11. juunist võimalik külastada näitust „Eesti kunstnike rännakud. Valik maale Enn Kunila kollektsioonist“.

 

Näituse tunnustööks on Konrad Mäe teadaolevalt esimene säilinud maal „Ahvenamaa motiiv“, mis pärineb 1906. aastast. Väidetavalt just 1906. aasta suvel Ahvenamaal hakkas Konrad Mägi esimest korda maalima. See maal kuulus aastaid soomlanna Anni Vesantole, kes oli Mäe kunstnikutee algusaastail tema lähedaseks sõbraks ja toetajaks. Maal jõudis Eestisse läbi Bukowskise oksjonimaja 2013. aastal.

 

Kõik näitusel olevad maalid on seotud ühel või teisel viisil kunstnike rännakutega – nii võõrsil kui kodumaal.

Näituse ajendiks sai muuseumis etendunud lavastus „Elagu, mis põletab“, mis räägib Eesti kunstnike elust 20. sajandi alguse Pariisis – linnas, kuhu soovisid reisida ning kus elada ja luua kunstnikud, kirjanikud ning artistid kogu maailmast.

Väljapanekul „Eesti kunstnike rännakud“ saab näha 14 maali sellistelt meistritelt nagu Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Roman Nyman, Konstantin Süvalo, Nikolai Triik, Paul Burman, Jaan Grünberg, Ado Vabbe, Villem Ormisson, Aleksander Vardi ja Adamson-Eric.

 

Näitus jääb avatuks kuni 30. juulini 2017. aastal.