Näib, et teie veebilehitseja on aegunud. Palun kasutage kaasaegset veebilehitsejat.

Tagasi uudiste lehele

Traditsiooni sünd. Näitus Tartu Kunstimuuseumis

Alates 19. maist on Tartu Kunstimuuseumis avatud näitus „Traditsiooni sünd. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist“. Näitus toob publiku ette Eesti kunstiklassika 20. sajandist ning moodustab ühtlasi ühe võimaliku vaate Eesti 20. sajandi esimese poole maalikunstile, fokusseerides Tartu tähendust toonaste arengute keskusena.

 

Tartu Kunstimuuseumis toimuval näitusel on eksponeeritud 60 kunstiteost tuntud eesti autoritelt. Suur tähelepanu on pööratud Konrad Mägile, tema kõrval on esindatud Ants Laikmaa, Nikolai Triik, Ado Vabbe, Eerik Haamer, Endel Kõks, Amandus Adamson, Anton Starkopf ja mitmed teised.

 

Näituse kuraator on kunstiajaloolane Eero Epner, kujundaja on kunstnik Tõnis Saadoja ning graafiliste materjalide autor on disainer Tiit Jürna.

 

Näitust saadab ülevaatlik kataloog, kus on tekstid kõikide näitusel eksponeeritud teoste kohta. Samuti on võimalik näitusega tutvust teha audiogiidide saatel.

 

Tartu Kunstimuuseumi 3. korrusel asub laste kunstituba, kus kunstnik Jaan Rõõmus on seintele joonistanud lustakad pildid Konrad Mägist, Ants Laikmaast, Nikolai Triigist ja mitmest teisest kunstnikust. Lapsed saavad värvida pilte, panna kokku kunstipuslesid või seigelda näitusel tegevuskaartide abil.

Kooliklassidele toimuvad haridusprogrammid “Värviline maailm” ja “Tartu kunsti maastikud”. Haridusprogrammide broneerimine toimub läbi Tartu Kunstimuuseumi hariduskeskuse.

 

Näitus Tartu Kunstimuuseumis on avatud kuni 12. augustini.