Näib, et teie veebilehitseja on aegunud. Palun kasutage kaasaegset veebilehitsejat.

Tagasi uudiste lehele

Rõõmust linna südames sai osa ligi 20 000 kunstihuvilist!

Tallinna raekojas oli 15. veebruarist kuni 1. maini avatud näitus „Rõõm linna südames“, mille keskme moodustasid harmoonilised ja õnnerikkad maastikud ning värviküllased ja elujaatavad linnavaated Eesti kunsti kuldajast perioodil 1910-1945.

 

Näitusel toimus arvukalt publikuprogramme, kus Eesti kuldaja kunstist ja värvidest Eesti kunstis rääkisid kunstiteadlased Tiina Abel, Jaak Kangilaski ja kunstnik Tiit Pääsuke. Toimus ka arvukalt Eero Epneri poolt läbi viidud kuraatorituure.

 

 

Suurt huvi pälvisid näituse haridusprogrammid, mida külastas 1800 erinevas vanuses koolilast. Koos tunnijuhiga uuriti maale ning otsiti vastust küsimustele „Kust tulid värvid Eesti kunstnike maalidele?, „Millised on Eesti värvid“, jne.

 

Kunstitoas võis tutvuda kunstnik Tiit Pääsukese põneva maalikastiga ning valmistada kuivpastellitehnikas nii Saaremaa kui Veneetsia teemalisi kunstiteosed. Värvipliiatsitega värviti ära 2700 värvimispilti.

 

Näitus „Rõõm linna südames“ osutus erakordselt menukaks, seda külastas ligi 20 000 kunstihuvilist, kelle emotsioonid näitusest said talletatud lausa kolme külalisteraamatusse.

 

Suurim tänu näituse kuraatorile Eero Epnerile, kujundajale Tõnis Saadojale, graafilisele kujundajale Tiit Jürnale. Näituse õnnestumisse andsid olulise panuse Tallinna raekoja suurepärane kollektiiv, Tallinna linn, meediaagentuur Inspired Universal McCann ja Kitman Thulema. Aitäh ulatusliku haridustöö eest Piret Sepale, Sireli Uusmaale ja kõigile tunnijuhtidele.