Näib, et teie veebilehitseja on aegunud. Palun kasutage kaasaegset veebilehitsejat.

Tagasi näituste lehele

30.01.–12.02.2015 I colori del nord. L’arte estone tra il 1910 ed il 1945 dalla collezione di Enn Kunila

30. jaanuarist kuni 12. veebruarini on Roomas Vittoriano muuseumikompleksis avatud näitus „I colori del nord. L’arte estone tra il 1910 ed il 1945 dalla collezione di Enn Kunila“ („Põhjala värvid. Eesti kunst 1910–1945 Enn Kunila kollektsioonist”)

Väljapanek koondab 45 teost 19 Eesti kunstnikult, keskendudes siinsete autorite kodu- ja välismaal, peaasjalikult Itaalias, loodud maalidele. Autorite seas on Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Nikolai Triik ja paljud teised. On rõõm tõdeda, et mitmed Ants Laikmaa ja Konrad Mägi maalid jõudsid 90 aastat hiljem taas tagasi Itaalia pinnale.

Erilist tähelepanu on näitusel pälvinud Konrad Mägi tööd. Itaalia kirjanik ja kunstikriitik Arnaldo Colasanti leidis, et Konrad Mägi koht on terve Euroopa kunstiajaloos. Ta ütles veel, et kõigil juhtudel, ka siis kui Mägi tuli maailma – Rooma, Caprile või Veneetsiasse, suutis ta leida oma joone, väga erilise stiili, väga erilise tehnika, mis tegi tuntud maalistiilid uuteks ja originaalseteks.

Näituse kuraator on kunstiajaloolane Eero Epner ja kujundaja kunstnik Tõnis Saadoja. Näitusega kaasneb itaalia- ja ingliskeelne kataloog, mille kujundas Tiit Jürna.