Näib, et teie veebilehitseja on aegunud. Palun kasutage kaasaegset veebilehitsejat.

Tagasi näituste lehele

20.03.–07.09.2014 Kuldaja värvid. Eesti klassikaline maalikunst Enn Kunila kollektsioonist

Eesti Kunstimuuseumi Mikkeli muuseumis on 20. märtsist kuni 7. septembrini avatud näitus „Kuldaja värvid. Eesti klassikaline maalikunst Enn Kunila kollektsioonist“.

Mikkeli muuseumi kahel korrusel paiknev näitus toob fookusesse ajavahemiku 1910-1945. Väljas on 44 teost 19 kunstnikult. Esindatud on Konrad Mägi, Nikolai Triigi, Ants Laikmaa, Ado Vabbe, Endel Kõksi, Richard Uutmaa jpt tööd.

Eksponeeritud tööd jaotuvad mõtteliselt kolmeks: portreed ja figuraalkompositsioonid, mis on väljas muuseumi esimesel korrusel, kodumaa maastikud ning võõrsil valminud loodusvaated, mis on eksponeeritud kahes saalis muuseumi teisel korrusel.

Oluliseks näitusega kaasnevaks aspektiks on haridus – esmakordselt Eestis pakutakse külastajatele interaktiivset meediaprogrammi, mis on üles ehitatud tahvelarvutitele, mida soovijad muuseumis laenutada saavad. Programmi „Rännak kuldajas“ eesmärk on avada näituse tagamaid, pakkudes huvitavaid lisateadmisi igas vanuses kunstihuvilistele.

Näituse kuraator on Eero Epner, kujundaja Tõnis Saadoja.

Näitust saadavad Eero Epneri koostatud ja Martin Pedaniku kujundatud kunstialbum ning lastele mõeldud värviraamat „Kalavõrk ja piimamannerg“, mille värvimispildid joonistas Jaan Rõõmus.